[ Duizenden mensen volgen Volwassenonderwijs]

Er zijn steeds meer volwassenen die in de avond op cursus gaan. Wij hebben vernomen dat vorig jaar er een lichte afname was op de inschrijvingen. De grootste oorzaak hiervan was dat het geld die ze moesten betalen voor de cursus bijna verdubbeld was en niet iedereen kan dit natuurlijk permitteren. Denk maar aan de gewone huismoeders die extra kennis willen op doen. Maar het onderwijs niet kunnen betalen. Daarom is er een systeem waardoor je extra cursusgeld kan aanvragen. Dit noemt opleidingscheques, een opleidingscheque kan je gratis aanvragen bij de VDAB. Als u ook een opleidingscheque wilt, moet u meer informatie vragen bij het VDAB centrum in je buurt. www.vdab.be/opleidingscheques.

Het is zelfs zo dat mensen die nog studeren of werkzoekend meer kans kunnen hebben op een leuke korting waardoor het mogelijk is om toch te studeren, deze moet je aanvragen bij het ziekenfonds. Zonder de opleidingscheques zou het voor duizenden mensen niet mogelijk zijn om toch een cursus te kunnen volgen. Deze cursus kan een investering zijn om binnen enkele maanden of na enkele jaren carrière te kunnen maken. Als je carrière wilt maken, zal u toch wat geld moeten uitgeven om meer kennis te krijgen.

Daarom is het nodig om eens contact op te nemen of u eventueel in aanmerking komt om een opleidingscheque te kunnen krijgen. De soms wel te dure inschrijvingskosten van een volwassenenonderwijs zouden hiermee kunnen betaald worden. Wij wensen je alvast véél succes. Laat je vooral niet doen door de hoge kosten van deze cursussen en probeer gewoonweg een oplossing te zoeken zodat u toch kan gaan studeren. Geld zou geen boosdoener mogen zijn om niet te gaan studeren