[ Duizenden mensen volgen Volwassenonderwijs]

Het leuke aan avondonderwijs is dat iedereen het mag doen en dat de keuze uit cursussen erg groot is. Iedereen is anders en heeft andere interesses, maar in de volwassenenonderwijs zijn er zoveel cursussen dat je voor elke interesse enkele zeer leuke opleidingen hebt. Op deze pagina kan je informatie bekijken over wat de bedoeling van avondonderwijs is en wat de voordelen zijn. De beste redenen waarom iemand begint met volwassenenonderwijs:

1. Er bestaan héél veel mensen die graag over alles iets willen weten. Ook heb je personen die alles willen weten over het zelfde thema. Een goed voorbeeld hiervan is iemand die houd van computers. Hij of zij kan via de avondschool verschillende cursussen volgen om er alles over te leren. Zo kunnen zij met vrienden mee praten over alle soorten computers, software en programmeertalen.

2. Na het verlies van een job, na het stoppen van een hobby(fotografie, koken, psychologie, architectuur…), met andere woorden, nadat je meer tijd hebt in je mensen leven wil je deze zo nuttig mogelijk opnieuw vullen. Zo zijn er héél wat volwassenen die terug beginnen studeren over hun hobby of cursus die ze al jarenlang willen volgen. De hobby cursussen zijn erg uitgebreid: van kapper opleidingen tot schoonheidsspecialiste tot tuinaanleg werkman.

3. In het bedrijfsleven kan het vaak hard zijn. Zo kan het zijn dat je moeite hebt met je job maar je wilt je werk niet opgeven. Het beste is dan om een cursus te volgen die het zelfde thema heeft als je werk. Op deze manier kan je u vlug bijscholen zodat je niet in de problemen kan komen. Ook is dit ideaal om carrière te maken in het bedrijf! Bedrijfsleiders kunnen hun personeel ook verplichten om een avondschool cursus te volgen tegoeden van het bedrijf. Dit zou bijvoorbeeld nodig zijn om de concurrentie voor bij te steken of het bedrijf te laten groeien met nieuwe mogelijkheden. Tijdens het solliciteren van een nieuwe job kan je ook u diploma’s voorleggen die u heeft gekregen door bijscholing.

4. Jobs waar er vernieuwing in komt zullen ook verplicht zijn om hun bij te scholen. Bijvoorbeeld dokters zullen zich moeten bijscholen over de laatste nieuwe ziektes en ontwikkelingen van medicatie zodat hij of zij haar patiënten het beste kan behandelen op de modernste manieren.

5. Wat ook véél voorkomt is dat volwassenen tijdens hun jeugdjaren verkeerde studies hebben gekozen of helemaal niet gestudeerd hebben. Hierdoor hebben ze een beroep waar ze helemaal niet tevreden over zijn. Of het interesseert hun niet of het salaris vinden ze niet hoog genoeg. Helaas hebben ze geen goede diploma’s om een nieuwe job te zoeken die hen wel interesseert. Hierdoor is er gelukkig de keuze om een cursus te volgen waarmee ze carrière kunnen maken. U zal als u geslaagd bent een herkend officieel diploma krijgen. Als je zelfstandig wilt worden omdat u geen zin meer heeft om voor een baas te werken, dan kan u een cursus volgen om zelf een bedrijf te starten en boekhouden. Binnen de kortste keren zal u dan je eigen baas zijn, dankzij het volwassenenonderwijs! Ga nu op zoek naar een cursus in één van de avondonderwijs scholen van Gent, Antwerpen, Brugge, enz. Eventuele vragen kan u stellen via het contact formulier.